Check in 7 stappen of jij financiële meevallers hebt in 2017

Gepubliceerd: 19-01-2017

Goed nieuws voor mensen met (jonge) kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind is per 1 januari 2017 gestegen. Net zoals de toeslag voor de kinderopvang. Zijn je kinderen al wat ouder en volgen ze een MBO-opleiding? Dan krijgen ze dit jaar een studenten-OV, wat reiskosten bespaart.

Ben je tweeverdiener en wil je een huis kopen? Je kan in 2017 meer lenen. Ook kan je belastingvrij een groter (eenmalig) bedrag als schenking krijgen, mits besteed aan de aankoop van het nieuwe huis. Verder gaat de Nationale Hypotheek Garantie omhoog. Het plafond van je hypotheek daalt wel naar 101% van de woningwaarde. Is je huis gefinancierd met een spaar- of beleggingshypotheek? Dan kan je deze bij de koop van een nieuwe woning zonder belastingheffing afkopen. Huur je een woning en krijg je huurtoeslag? Ook dan ga je er dit jaar op vooruit.

Zo verandert er nog veel meer in 2017. Wat dit voor jou specifiek kan betekenen, ontdek je in 7 stappen op adfiz.nl/finfin/wat-betekent-dit-voor-mij. Bespreek het persoonlijke overzicht met ons. Het is een goed begin van het nieuwe jaar!